Februari 2019

Wapen verstellen

Afgelopen training is er eens goed naar mij schiethouding gekeken en wat bleek, er was weer een hoop te verbeteren en af te stellen. 
Laten we beginnen met de houding. Wanneer ik mijn heupen kantelde, deed ik dat zo ver dat ik een holle rug kreeg en daardoor ook last van mijn rug kreeg. Dit hebben we aangepast en ik gebruik nu mijn buik en rugspieren om rechtop te blijven staan. Als ik rechtop sta, moet ik ook mijn wapen mooi recht kunnen houden en daarmee een goede balans hebben. Maar ja dat wapen... Afstellen, afstellen, afstellen. We begonnen met het schouderstuk. Deze is een heel stuk naar beneden gegaan, zo kan je makkelijker je schouders ontspannen en komt het wapen 'automatisch' naar je lichaam gedraaid. Ook moest daarbij het wangstuk afgesteld worden, want ja ik kon niet meer door het wapen kijken. Ah fijn, na het wangstuk wat verder weg gezet te hebben lukte het me weer om recht door het diopter heen te kijken. Dus dit is wat men bedoeld met in één beweging achter je diopter komen! Wanneer ik nu mijn hoofd draai en mijn hoofd laat zakken, komt mijn oog direct op de goede plek voor het diopter. Een stuk makkelijker dus om de 10 te gaan zoeken. 

De volgende training moet ik kijken of alles ook daadwerkelijk goed staat en goed past. Als dat het geval is kunnen we de rest van het wapen aanpassen en de houding nog verder opbouwen. Er is in ieder geval een stuk meer balans dan voorheen en dat geeft mij veel meer rust tijdens een schot. 

Januari 2019

Kwalificatie wedstrijd Intershoot

Op 12 januari ben ik naar Papendal afgereisd om mee te gaan doen aan de kwalificatie wedstrijd voor Intershoot. Op deze wedstrijd kunnen de 2 beste schutters zich, buiten de leden van het Nederlands team, zich plaatsen voor de Internationale wedstrijd Intershoot in Den Haag. Extra moeilijkheid was, dat de KNSA de eis gesteld heeft dat je dan wel 612,0 moet schieten. Hier had ik dus hard voor getraind. 

Voorafgaand aan de wedstrijd kregen we een controle van de knopen. Deze moeten 10 cm kunnen overlappen. Ik had nog nooit een keuring gehad voor de knopen, dus ik vond het best spannend of ik hieraan zou voldoen. Gelukkig was dit het geval en kon ik mijn spullen op de baan gaan zetten. 

De serie ging best goed. Door de zenuwen schoot ik twee 8en, maar die kon ik wel weer redelijk goed maken met alle 10en die daar op volgde. Een kwalificatie is altijd best spannend, je weet nooit wat de rest doet en je moet zelf proberen het limiet te gaan halen. Helaas bleek voor mij het limiet nog iets te hoog te liggen. Ondanks dat ik op trainingen regelmatig boven de 612,0 geschoten heb, lukte het mij dit keer niet om dat aantal te overtreffen. Mijn score bleef hangen bij de 608,1. Ondanks de iets tegenvallende score ben ik blij dat ik mee gedaan heb. Ik heb er een hoop ervaring bij gekregen en kan weer wat beter omgaan met spanning. 

Hopelijk komt er volgend jaar weer een kwalificatie wedstrijd en kan ik me dan wel kwalificeren voor Intershoot. Voor nu ben ik blij met mijn score en ga ik op naar het NK. 

November 2018

'Thuiswedstrijd' in Portugaal

Afgelopen dinsdag ben ik naar Portugaal gereden om daar mee te doen met het Briljanttoernooi. Bij deze wedstrijd kan je als je 1e, 5e, 10e enz. wordt een briljant winnen. Een beetje geluk moet je daar dus voor hebben. Daarnaast is het ook een gewone ranking wedstrijd. 

Omdat ik een jaar lang meegetraind heb met het talententeam in Portugaal, is deze baan voor mij bekend terrein. Ik weet dat de baantransporten niet helemaal recht lopen en kan dus mijn standplaats daar op aanpassen. Ik begon mijn wedstrijd erg goed. Ik stond lekker en kon de techniek goed uitvoeren wat resulteerde in een aantal mooie tienen. Aan het eind van de derde serie begon mijn concentratie wat af te nemen, dit was ook te zien aan de score. Ik kreeg moeite met het richten en er kwamen een aantal negens langs. Echter wist ik mij te herpakken en was mijn laatste serie weer zoals die moest zijn. De eindscore was dan ook 611,8 wat netjes is voor het begin van het seizoen. 

Vandaag heb ik mij ook ingeschreven voor de kwalificatie wedstrijd voor Intershoot. Dit wordt elk jaar in Den Haag gehouden en het was voorheen nooit mogelijk om daar als 'gewone' schutter aan mee te doen, tot vorig jaar. Vorig jaar heb ik ook mee gedaan aan de kwalificatie, maar kon ik eigenlijk het limiet om mee te doen niet halen. Dit jaar is de limiet 612 en denk ik dat ik die, gezien de score van het briljant toernooi, moet kunnen halen. De wedstrijd is op 12 januari, ik heb dus nog even om te trainen. 

PARDINI NEDERLAND
Naaldwijkseweg 24 2291PA Wateringen
Tel.: 0174.293.693
Mail: info@pardini.nl

Openingstijden:
Dinsdag - vrijdag: 13:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur

Op Koningsdag woensdag 27 april 2022  en Hemelvaartsdag 26 mei 2022 zijn we gesloten

 

De in deze site getoonde wapens worden uitsluitend geleverd via een erkende wapenhandel. Indien uw vaste leverancier ze niet op voorraad heeft kan hij ze bij ons bestellen. 

Wij zijn sponsor van opkomend talent Ilse in het Groen (lees meer over haar in haar persoonlijke blog)