Juli 2018

NK Luchtdrukwapens

1 juli was het NK luchtdrukwapens in sportcomplex Valkenhuizen. Dit jaar ben ik uitgenodigd om mee te doen in de klasse luchtgeweer dames. Bij binnenkomst in de sporthal werd mijn naam en KNSA nummer gecontroleerd. Toen dit goedgekeurd was, moest ik op de foto. Dat is, omdat ze in de finales de foto's van de schutters laten zien. Na de aanmelding was het tijd voor de wapen- en kledingkeuring. Gelukkig werd ook hier alles goedgekeurd en kon ik gaan omkleden waarna ik kon beginnen aan mijn wedstrijdserie. De wedstrijdserie was dit jaar voor het laatst 40 schoten. Vanaf volgend seizoen wordt dit gelijk getrokken aan de heren en moet je in de dames-klasse ook 60 schoten gaan doen. Vooraf hoopte ik dat ik een finaleplaats kon halen, al wist ik ook dat het heel goed kon zijn dat ik dit niet zou halen. De tegenstanders in de dames-klasse zijn met meer dan bij de junioren en schieten ook hogere scores. Ik startte mijn wedstrijd redelijk goed. De eerste serie was 100,6 en dat was mijn doel, alles boven de 100 schieten. De 2e en 3e serie gingen redelijk gelijk op en eindigde op 101,3 en 101,9. Dit gezien hebbende wist ik dat ik de finale met deze scores waarschijnlijk niet ging halen. Ik heb een klein beetje staan rekenen en bedacht dat een score van 405 aan de lage kant zou zijn. Ik besloot dus dat ik me goed moest concentreren en gewoon moest gaan afdrukken als ik de 10 zag. Dit hielp mij enorm. De 4e en tevens laatste serie eindigde met 103,6 punten en maakte het totaal op 407,4 punten. Met deze score ging ik als 5e de finale in, ik had mijn doel dus bereikt!

45 min later begon de finale. Ik heb genoeg tijd gehad om enorm zenuwachtig te worden en dat was te merken. Mijn proefschoten waren nog redelijk in het midden en daar vertrouwde ik dan ook maar op. Echter toen de finale begon namen de zenuwen alles over. Ik kon de 10 niet meer raken en al mijn schoten kwamen links in de kaart. Hierdoor liep ik een achterstand op die ik met de 2 finale schoten niet meer in kon halen en lag als 8e uit de finale. 

Toch kan ik terug kijken op een mooi NK en mag ik trots zijn op het feit dat ik de finale bereikt heb. Alle fouten en zenuwen zijn een goed leerpunt en kunnen weer gebruikt worden voor het volgende seizoen. Ik neem nu even een paar weken vakantie en begin eind augustus weer met trainen voor het volgende seizoen.

 

 

Maart 2018

Extra training

De afgelopen weken ben ik in gesprek geraakt met verschillende trainers van andere schutters.

In overleg met mijn talententrainster heb ik besloten dat ik af en toe bij een trainer in Bemmel ga mee trainen. Zij hebben goed contact met elkaar en kunnen samen meer bereiken dan een trainer. Ik ben dus vorige week afgereisd naar Bemmel voor een extra training.

Er is eerst gekeken naar mijn oude houding,  Ik stond altijd met een holle rug en dat kan op lange termijn rugklachten veroorzaken.

Het eerste dat we dus gedaan hebben is zorgen dat ik weer met een rechte rug in mijn houding sta.Maar ja als je een ding verandert, klopt meestal de rest ook niet meer. Er moesten dus ook een aantal dingen aan mijn wapen versteld worden. De schouderhaak is iets omhoog gekomen en de handplaat is ook iets scheef gezet. De bedoeling is nu dat ik in de juiste houding kom te staan, zonder dat ik mijn hoofd schuin moet houden. Aan het eind van de avond is dat aardig gelukt. Nu is het zaak dat ik de houding weer eigen ga maken. 
De laatste paar trainingen heb ik gemerkt dat deze houding beter is dan zoals ik eerst stond.

Ik merk wel dat de controlepunten tijdens het inzetten nog wat laat liggen en dat word dan ook het volgende waar ik op ga trainen..

22 oktober 2017

Training van een oud talent


Vandaag was onze trainster niet aanwezig bij de training. Als verrassing had zij vervanging geregeld van Iris Groenenboom. Iris is als talent begonnen in Poortugaal en is vanuit daar doorgegroeid naar het Nederlands team. Extra bijzonder was het dus voor ons om training van haar te krijgen. Iris heeft ons een aantal oefeningen laten doen, waardoor we meer moesten gaan nadenken waarom we de handelingen doen zoals we ze doen. We moesten bewust worden van de handelingen die overbodig zijn en controlepunten maken waardoor we weten dat we goed bezig zijn. \Wanneer zo’n controle punt afwijkt, moet je weer overnieuw beginnen met het inzetten van je wapen. Ook hebben we een klein wedstrijdje gedaan waarbij Iris zelf ook gewoon mee deed. Een erg leuke en gezellige training dus waarin veel geleerd is.

PARDINI NEDERLAND
Naaldwijkseweg 24 2291PA Wateringen
Tel.: 0174.293.693
Mail: info@pardini.nl

Openingstijden:
Dinsdag - vrijdag: 13:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur
Koopavonden:
Donderdag - vrijdag: 19:00 - 21:00 uur

De in deze site getoonde wapens worden uitsluitend geleverd via een erkende wapenhandel. Indien uw vaste leverancier ze niet op voorraad heeft kan hij ze bij ons bestellen. 

Wij zijn sponsor van opkomend talent Ilse in het Groen (lees meer over haar in haar persoonlijke blog)