Januari 2018

Kwalificatie wedstrijd Intershoot

Op 12 januari ben ik naar Papendal afgereisd om mee te gaan doen aan de kwalificatie wedstrijd voor Intershoot. Op deze wedstrijd kunnen de 2 beste schutters zich, buiten de leden van het Nederlands team, zich plaatsen voor de Internationale wedstrijd Intershoot in Den Haag. Extra moeilijkheid was, dat de KNSA de eis gesteld heeft dat je dan wel 612,0 moet schieten. Hier had ik dus hard voor getraind. 

Voorafgaand aan de wedstrijd kregen we een controle van de knopen. Deze moeten 10 cm kunnen overlappen. Ik had nog nooit een keuring gehad voor de knopen, dus ik vond het best spannend of ik hieraan zou voldoen. Gelukkig was dit het geval en kon ik mijn spullen op de baan gaan zetten. 

De serie ging best goed. Door de zenuwen schoot ik twee 8en, maar die kon ik wel weer redelijk goed maken met alle 10en die daar op volgde. Een kwalificatie is altijd best spannend, je weet nooit wat de rest doet en je moet zelf proberen het limiet te gaan halen. Helaas bleek voor mij het limiet nog iets te hoog te liggen. Ondanks dat ik op trainingen regelmatig boven de 612,0 geschoten heb, lukte het mij dit keer niet om dat aantal te overtreffen. Mijn score bleef hangen bij de 608,1. Ondanks de iets tegenvallende score ben ik blij dat ik mee gedaan heb. Ik heb er een hoop ervaring bij gekregen en kan weer wat beter omgaan met spanning. 

Hopelijk komt er volgend jaar weer een kwalificatie wedstrijd en kan ik me dan wel kwalificeren voor Intershoot. Voor nu ben ik blij met mijn score en ga ik op naar het NK. 

November 2018

'Thuiswedstrijd' in Portugaal

Afgelopen dinsdag ben ik naar Portugaal gereden om daar mee te doen met het Briljanttoernooi. Bij deze wedstrijd kan je als je 1e, 5e, 10e enz. wordt een briljant winnen. Een beetje geluk moet je daar dus voor hebben. Daarnaast is het ook een gewone ranking wedstrijd. 

Omdat ik een jaar lang meegetraind heb met het talententeam in Portugaal, is deze baan voor mij bekend terrein. Ik weet dat de baantransporten niet helemaal recht lopen en kan dus mijn standplaats daar op aanpassen. Ik begon mijn wedstrijd erg goed. Ik stond lekker en kon de techniek goed uitvoeren wat resulteerde in een aantal mooie tienen. Aan het eind van de derde serie begon mijn concentratie wat af te nemen, dit was ook te zien aan de score. Ik kreeg moeite met het richten en er kwamen een aantal negens langs. Echter wist ik mij te herpakken en was mijn laatste serie weer zoals die moest zijn. De eindscore was dan ook 611,8 wat netjes is voor het begin van het seizoen. 

Vandaag heb ik mij ook ingeschreven voor de kwalificatie wedstrijd voor Intershoot. Dit wordt elk jaar in Den Haag gehouden en het was voorheen nooit mogelijk om daar als 'gewone' schutter aan mee te doen, tot vorig jaar. Vorig jaar heb ik ook mee gedaan aan de kwalificatie, maar kon ik eigenlijk het limiet om mee te doen niet halen. Dit jaar is de limiet 612 en denk ik dat ik die, gezien de score van het briljant toernooi, moet kunnen halen. De wedstrijd is op 12 januari, ik heb dus nog even om te trainen. 

6 oktober 2018

IOW Op de Korrel

heb ik mee gedaan met de Internationale Open wedstrijd in Bemmel. Na het inschrijven en een kopje thee ben ik me om gaan kleden en ben ik met mijn spullen naar boven gegaan. Ze hebben daar, de voor vele bekende, trap omhoog. Met je pak aan en spullen in de hand moet je in Bemmel zien dat je de trap op komt. Best een uitdaging, maar omdat ik er al meerdere keren geweest ben, wist ik inmiddels hoe je dit het makkelijkste kan doen. Eenmaal boven heb ik mijn baan opgezocht, lekker aan de zijkant, dan heb ik geen last van kijkers of andere schutters die langs mij moeten. 

Toen was het tijd om te beginnen. Eerst een proefserie en daarna de eerste wedstrijd serie. Helaas, helaas, het licht viel uit. Oeps en nu! Even wachten dan maar. Gelukkig was ik precies klaar met mijn eerste serie en was mijn wapen nog niet geladen. Al snel bleek dat de buren bezig waren met het uitgraven van een boom en daarbij een kabel geraakt hebben. Oorzaak gevonden dus, maar ja waar ging ik dan verder schieten. Gelukkig bleek er 1 groep uitgevallen en deed beneden het licht het nog wel. Ik heb dus mijn spullen gepakt en ben op de baan beneden gaan staan. 

Na nog een proefserie en zo'n 8 schoten van de tweede serie kwam er een mededeling. Ze gaan de stroom helemaal afsluiten, maar wanneer en hoe laat weten we niet. Ik besluit daarop mijn serie af te schieten en dus nog 2 schoten te doen. Daarna ben ik de baan weer af gegaan en gewacht op wat er nog komen ging. 

Ruim een uur later was de kabel gerepareerd en had ik de keuze; of verder schieten veneden, of verder schieten boven. Omdat het licht beneden erg lijkt op het licht wat wij op de vereniging ook hebben en het wisselen van de kaarten beneden een stuk makkelijker ging heb ik besloten beneden verder te schieten. Ik had dan ook geen last van andere schutters die nog moesten gaan beginnen. Na voor de 3e keer mijn proefschoten gedaan te hebben kon ik gelukkig ook de laatste 40 kaarten in één keer afschieten. Onderhand was ik al best moe en moest ik echt de adrenaline gaan zoeken om nog goed te kunnen schieten. Ik heb daarom snel, maar wel beheerst mijn serie afgemaakt. 

Na het opruimen kreeg ik mijn score terug. 611,6 best een goede score dus voor deze omstandigheden. Deze wedstrijd was een groot leerpunt en ik heb een hoop ervaring opgedaan als het gaat over het omgaan met onverwachte gebeurtenissen op de baan. Ik heb geleerd dat je rustig moet blijven en dat je wel moet zien wat er gaat gebeuren. Je kan er ten slotte toch niks aan doen. 

Tijdens mijn wedstrijd IOW in Bemmel

PARDINI NEDERLAND
Naaldwijkseweg 24 2291PA Wateringen
Tel.: 0174.293.693
Mail: info@pardini.nl

Openingstijden:
Dinsdag - vrijdag: 13:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur
Koopavonden:
Donderdag - vrijdag: 19:00 - 21:00 uur

De in deze site getoonde wapens worden uitsluitend geleverd via een erkende wapenhandel. Indien uw vaste leverancier ze niet op voorraad heeft kan hij ze bij ons bestellen. 

Wij zijn sponsor van opkomend talent Ilse in het Groen (lees meer over haar in haar persoonlijke blog)