Maart 2018

Extra training

De afgelopen weken ben ik in gesprek geraakt met verschillende trainers van andere schutters.

In overleg met mijn talententrainster heb ik besloten dat ik af en toe bij een trainer in Bemmel ga mee trainen. Zij hebben goed contact met elkaar en kunnen samen meer bereiken dan een trainer. Ik ben dus vorige week afgereisd naar Bemmel voor een extra training.

Er is eerst gekeken naar mijn oude houding,  Ik stond altijd met een holle rug en dat kan op lange termijn rugklachten veroorzaken.

Het eerste dat we dus gedaan hebben is zorgen dat ik weer met een rechte rug in mijn houding sta.Maar ja als je een ding verandert, klopt meestal de rest ook niet meer. Er moesten dus ook een aantal dingen aan mijn wapen versteld worden. De schouderhaak is iets omhoog gekomen en de handplaat is ook iets scheef gezet. De bedoeling is nu dat ik in de juiste houding kom te staan, zonder dat ik mijn hoofd schuin moet houden. Aan het eind van de avond is dat aardig gelukt. Nu is het zaak dat ik de houding weer eigen ga maken. 
De laatste paar trainingen heb ik gemerkt dat deze houding beter is dan zoals ik eerst stond.

Ik merk wel dat de controlepunten tijdens het inzetten nog wat laat liggen en dat word dan ook het volgende waar ik op ga trainen..

22 oktober 2017

Training van een oud talent


Vandaag was onze trainster niet aanwezig bij de training. Als verrassing had zij vervanging geregeld van Iris Groenenboom. Iris is als talent begonnen in Poortugaal en is vanuit daar doorgegroeid naar het Nederlands team. Extra bijzonder was het dus voor ons om training van haar te krijgen. Iris heeft ons een aantal oefeningen laten doen, waardoor we meer moesten gaan nadenken waarom we de handelingen doen zoals we ze doen. We moesten bewust worden van de handelingen die overbodig zijn en controlepunten maken waardoor we weten dat we goed bezig zijn. \Wanneer zo’n controle punt afwijkt, moet je weer overnieuw beginnen met het inzetten van je wapen. Ook hebben we een klein wedstrijdje gedaan waarbij Iris zelf ook gewoon mee deed. Een erg leuke en gezellige training dus waarin veel geleerd is.

Oktober 2017

Eerste wedstrijd van het seizoen
Dinsdag ben ik naar Wassenaar gereden om de eerste ranking-wedstrijd voor het seizoen 2017-2018 te gaan schieten. Omdat ik al vaker op deze banen geschoten heb, wist ik dat de banen erg donker zijn. Ondanks dat moest ik toch even zoeken welke kleurfilter ik het beste kon gebruiken. Deze zorgt ervoor dat het visueel beter te zien is.
Ook is het bekend dat je op deze banen ver moet rijken om je kaart te wisselen. Ik ben dus zo dicht mogelijk bij de kaart gaan staan. Na de eerste proefschoten werd al gauw duidelijk dat ik ook nog een paar klikken moest geven om te zorgen dat de kogel het midden van de kaart zou raken.
De eerste wedstrijdserie ging best goed. Ik maakte een paar foutjes met mijn balans, maar dit wist ik al gauw weer te herstellen. Ook de andere series schoot ik goed. Het resultaat van de eerste wedstrijd mag er dan ook zijn. Het totaal is 408,0. Voor de eerste wedstrijd dit seizoen een prima score om mee te beginnen.

PARDINI NEDERLAND
Naaldwijkseweg 24 2291PA Wateringen
Tel.: 0174.293.693
Mail: info@pardini.nl

Openingstijden:
Dinsdag - vrijdag: 13:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur
Koopavonden:
Donderdag - vrijdag: 19:00 - 21:00 uur

De in deze site getoonde wapens worden uitsluitend geleverd via een erkende wapenhandel. Indien uw vaste leverancier ze niet op voorraad heeft kan hij ze bij ons bestellen. 

Wij zijn sponsor van opkomend talent Ilse in het Groen (lees meer over haar in haar persoonlijke blog)