November 2018

'Thuiswedstrijd' in Portugaal

Afgelopen dinsdag ben ik naar Portugaal gereden om daar mee te doen met het Briljanttoernooi. Bij deze wedstrijd kan je als je 1e, 5e, 10e enz. wordt een briljant winnen. Een beetje geluk moet je daar dus voor hebben. Daarnaast is het ook een gewone ranking wedstrijd. 

Omdat ik een jaar lang meegetraind heb met het talententeam in Portugaal, is deze baan voor mij bekend terrein. Ik weet dat de baantransporten niet helemaal recht lopen en kan dus mijn standplaats daar op aanpassen. Ik begon mijn wedstrijd erg goed. Ik stond lekker en kon de techniek goed uitvoeren wat resulteerde in een aantal mooie tienen. Aan het eind van de derde serie begon mijn concentratie wat af te nemen, dit was ook te zien aan de score. Ik kreeg moeite met het richten en er kwamen een aantal negens langs. Echter wist ik mij te herpakken en was mijn laatste serie weer zoals die moest zijn. De eindscore was dan ook 611,8 wat netjes is voor het begin van het seizoen. 

Vandaag heb ik mij ook ingeschreven voor de kwalificatie wedstrijd voor Intershoot. Dit wordt elk jaar in Den Haag gehouden en het was voorheen nooit mogelijk om daar als 'gewone' schutter aan mee te doen, tot vorig jaar. Vorig jaar heb ik ook mee gedaan aan de kwalificatie, maar kon ik eigenlijk het limiet om mee te doen niet halen. Dit jaar is de limiet 612 en denk ik dat ik die, gezien de score van het briljant toernooi, moet kunnen halen. De wedstrijd is op 12 januari, ik heb dus nog even om te trainen. 

6 oktober 2018

IOW Op de Korrel

heb ik mee gedaan met de Internationale Open wedstrijd in Bemmel. Na het inschrijven en een kopje thee ben ik me om gaan kleden en ben ik met mijn spullen naar boven gegaan. Ze hebben daar, de voor vele bekende, trap omhoog. Met je pak aan en spullen in de hand moet je in Bemmel zien dat je de trap op komt. Best een uitdaging, maar omdat ik er al meerdere keren geweest ben, wist ik inmiddels hoe je dit het makkelijkste kan doen. Eenmaal boven heb ik mijn baan opgezocht, lekker aan de zijkant, dan heb ik geen last van kijkers of andere schutters die langs mij moeten. 

Toen was het tijd om te beginnen. Eerst een proefserie en daarna de eerste wedstrijd serie. Helaas, helaas, het licht viel uit. Oeps en nu! Even wachten dan maar. Gelukkig was ik precies klaar met mijn eerste serie en was mijn wapen nog niet geladen. Al snel bleek dat de buren bezig waren met het uitgraven van een boom en daarbij een kabel geraakt hebben. Oorzaak gevonden dus, maar ja waar ging ik dan verder schieten. Gelukkig bleek er 1 groep uitgevallen en deed beneden het licht het nog wel. Ik heb dus mijn spullen gepakt en ben op de baan beneden gaan staan. 

Na nog een proefserie en zo'n 8 schoten van de tweede serie kwam er een mededeling. Ze gaan de stroom helemaal afsluiten, maar wanneer en hoe laat weten we niet. Ik besluit daarop mijn serie af te schieten en dus nog 2 schoten te doen. Daarna ben ik de baan weer af gegaan en gewacht op wat er nog komen ging. 

Ruim een uur later was de kabel gerepareerd en had ik de keuze; of verder schieten veneden, of verder schieten boven. Omdat het licht beneden erg lijkt op het licht wat wij op de vereniging ook hebben en het wisselen van de kaarten beneden een stuk makkelijker ging heb ik besloten beneden verder te schieten. Ik had dan ook geen last van andere schutters die nog moesten gaan beginnen. Na voor de 3e keer mijn proefschoten gedaan te hebben kon ik gelukkig ook de laatste 40 kaarten in één keer afschieten. Onderhand was ik al best moe en moest ik echt de adrenaline gaan zoeken om nog goed te kunnen schieten. Ik heb daarom snel, maar wel beheerst mijn serie afgemaakt. 

Na het opruimen kreeg ik mijn score terug. 611,6 best een goede score dus voor deze omstandigheden. Deze wedstrijd was een groot leerpunt en ik heb een hoop ervaring opgedaan als het gaat over het omgaan met onverwachte gebeurtenissen op de baan. Ik heb geleerd dat je rustig moet blijven en dat je wel moet zien wat er gaat gebeuren. Je kan er ten slotte toch niks aan doen. 

Tijdens mijn wedstrijd IOW in Bemmel

Juli 2018

NK Luchtdrukwapens

1 juli was het NK luchtdrukwapens in sportcomplex Valkenhuizen. Dit jaar ben ik uitgenodigd om mee te doen in de klasse luchtgeweer dames. Bij binnenkomst in de sporthal werd mijn naam en KNSA nummer gecontroleerd. Toen dit goedgekeurd was, moest ik op de foto. Dat is, omdat ze in de finales de foto's van de schutters laten zien. Na de aanmelding was het tijd voor de wapen- en kledingkeuring. Gelukkig werd ook hier alles goedgekeurd en kon ik gaan omkleden waarna ik kon beginnen aan mijn wedstrijdserie. De wedstrijdserie was dit jaar voor het laatst 40 schoten. Vanaf volgend seizoen wordt dit gelijk getrokken aan de heren en moet je in de dames-klasse ook 60 schoten gaan doen. Vooraf hoopte ik dat ik een finaleplaats kon halen, al wist ik ook dat het heel goed kon zijn dat ik dit niet zou halen. De tegenstanders in de dames-klasse zijn met meer dan bij de junioren en schieten ook hogere scores. Ik startte mijn wedstrijd redelijk goed. De eerste serie was 100,6 en dat was mijn doel, alles boven de 100 schieten. De 2e en 3e serie gingen redelijk gelijk op en eindigde op 101,3 en 101,9. Dit gezien hebbende wist ik dat ik de finale met deze scores waarschijnlijk niet ging halen. Ik heb een klein beetje staan rekenen en bedacht dat een score van 405 aan de lage kant zou zijn. Ik besloot dus dat ik me goed moest concentreren en gewoon moest gaan afdrukken als ik de 10 zag. Dit hielp mij enorm. De 4e en tevens laatste serie eindigde met 103,6 punten en maakte het totaal op 407,4 punten. Met deze score ging ik als 5e de finale in, ik had mijn doel dus bereikt!

45 min later begon de finale. Ik heb genoeg tijd gehad om enorm zenuwachtig te worden en dat was te merken. Mijn proefschoten waren nog redelijk in het midden en daar vertrouwde ik dan ook maar op. Echter toen de finale begon namen de zenuwen alles over. Ik kon de 10 niet meer raken en al mijn schoten kwamen links in de kaart. Hierdoor liep ik een achterstand op die ik met de 2 finale schoten niet meer in kon halen en lag als 8e uit de finale. 

Toch kan ik terug kijken op een mooi NK en mag ik trots zijn op het feit dat ik de finale bereikt heb. Alle fouten en zenuwen zijn een goed leerpunt en kunnen weer gebruikt worden voor het volgende seizoen. Ik neem nu even een paar weken vakantie en begin eind augustus weer met trainen voor het volgende seizoen.

 

 

PARDINI NEDERLAND
Naaldwijkseweg 24 2291PA Wateringen
Tel.: 0174.293.693
Mail: info@pardini.nl

Openingstijden:
Dinsdag - vrijdag: 13:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur
Koopavonden:
Donderdag - vrijdag: 19:00 - 21:00 uur

De in deze site getoonde wapens worden uitsluitend geleverd via een erkende wapenhandel. Indien uw vaste leverancier ze niet op voorraad heeft kan hij ze bij ons bestellen. 

Wij zijn sponsor van opkomend talent Ilse in het Groen (lees meer over haar in haar persoonlijke blog)