Februari 2017

2, 3 en 4 februari was er een internationale wedstrijd ‘Intershoot’ in Den Haag. Namens Pardini ben in mee geweest om Pardini te promoten.
De dag begon rond 9.30uur toen we aankwamen in Den Haag. Ik werd direct mee geroepen om een foto te laten maken voor op mijn pasje. Hier kon ik mee naar achter en kon ik eten en drinken pakken. Ik kwam al veel bekenden tegen en heb een rondleiding achter de schermen gehad. Wat een organisatie zit er achter zo’n wedstrijd zeg!
Eenmaal in de zaal aangekomen stonden er al schutters in te schieten voor hun wedstrijd. Goed idee dus om zodra de wedstrijd begonnen is even achter verschillende mensen te gaan staan om hun techniek af te kijken. Al snel kwam ik mijn trainster tegen en heb ik daar even een praatje mee staan maken. Verschillende trucjes over de voorbereiding en tijdens het schieten zijn besproken. De beste 8 in de wedstrijd gaan door naar de finale, helaas niet veel Nederlandse schutters, maar de sfeer was er niet minder op. In een finale moet je 2 keer een serie van 5 schoten doen. Daarna valt er om de 2 schoten een schutter af. Erg leuk om te zien hoe snel de uitslagen kunnen wisselen. Wanneer er nog maar 4 schutters over zijn en er dus gestreden gaat worden om de medaille plaatsen gaat het publiek lawaai maken. Er wordt geklapt, geschreeuwd en sommige landen hadden zelfs muziekinstrumenten mee om de stilte van de wedstrijd te kunnen doorbreken. Als schutter moet je je goed kunnen afsluiten van deze geluiden. Het gebeurde dan ook nog wel eens dat een schutter niet tegen de spanning en het geluid kon en daardoor een slecht schot deed, waarna hij afviel.
Het waren 2 leerzame dagen waarin ik gezien heb wat mijn doel gaat worden voor volgend jaar: ook op de Intershoot staan en een finale plek halen.

PARDINI NEDERLAND
Naaldwijkseweg 24 2291PA Wateringen
Tel.: 0174.293.693
Mail: info@pardini.nl

Openingstijden:
Dinsdag - vrijdag: 13:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur

Wij zijn gesloten op:
Koningsdag 27 april 2023,
van Hemelvaartsdag 18 mei
t/m 21 mei 2023.
en 23 en 24 juni 2023

 

 

 

De in deze site getoonde wapens worden uitsluitend geleverd via een erkende wapenhandel. Indien uw vaste leverancier ze niet op voorraad heeft kan hij ze bij ons bestellen.