Mei 2017

LKK


26 mei ben ik afgereisd naar Bemmel voor het landelijk klasse kampioenschap. Het was een erg warme dag waardoor het de banen ook erg warm was. Ondanks de warmte had ik wel veel zin om te gaan schieten. Ik had nog nooit meegedaan aan een LKK en dit was een mogelijkheid om je rechtstreeks te plaatsen voor het NK. Voordat onze serie begon kregen we eerst kleding- en wapenkeuring. Dit is officiëler dan bij andere wedstrijden, omdat dit om een landelijk kampioenschap gaat. Bij de kledingkeuring pakken ze altijd 1 of 2 punten uit het lijstje om alle pakken te keuren. Dit keer was dat de afstand van de knopen op de jas. Ook werd er gekeken of de schoenen ronde neuzen hebben. Natuurlijk was dit allemaal goed. Toen kwam de wapenkeuring. Het luchtgeweer werd gewogen en op een plank gelegd om te kijken of er geen afstellingen buiten de maten vielen. Dit was niet het geval en alles werd goedgekeurd. Na de keuring was het tijd om te gaan omkleden en mijn spullen op de baan te leggen.
Het begin van de serie ging zoals ik gemiddeld altijd schiet. Een serie van 100,1 punten. Daarna ging het goed en schoot ik 2 hoge series. Een van 104,2 en een van 102,7. De laatste serie ging wel iets minder, maar nog steeds rond mijn gemiddelde en was een serie van 100,2. Dit maakte dat mijn totaal op 407,2 kwam. Ik was erg blij dat ik ondanks de warmte zo goed had staan schieten.
Op de totaaluitslag moesten we nog 1 dag wachten, omdat de wedstrijd over meerdere dagen verspreid was. Gelukkig kreeg ik aan het einde van de dag het nieuws dat ik een goede score neergezet heb en daarmee op de eerste plek ben komen te staan.

Na de wedstrijd ben ik naar Winterswijk gereden om een nieuw schietpak aan te schaffen. Dit wordt een op maat gemaakt pak wat moet zorgen voor nog meer verbetering van mijn scores. Daarnaast waren mijn kogeltjes bijna op. Tijd dus om een kogeltjestest te laten doen. Dit wordt gedaan door het luchtgeweer in een bankschroef te zetten en 5 kogeltjes met hetzelfde serienummer weg te schieten en te kijken of het gat wat door die 5 kogeltjes ontstaan is, klein genoeg is om er een kogeltje in te laten hangen. Als dit het geval is heb je een goed serienummer en kunnen er geen afwijkende schoten ontstaan doordat de kogeltjes niet goed bij het wapen passen. Aan de kogel kan het dus niet meer liggen!

PARDINI NEDERLAND
Naaldwijkseweg 24 2291PA Wateringen
Tel.: 0174.293.693
Mail: info@pardini.nl

Openingstijden:
Dinsdag - vrijdag: 13:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur

Op Koningsdag woensdag 27 april 2022  en Hemelvaartsdag 26 mei 2022 zijn we gesloten

 

De in deze site getoonde wapens worden uitsluitend geleverd via een erkende wapenhandel. Indien uw vaste leverancier ze niet op voorraad heeft kan hij ze bij ons bestellen. 

Wij zijn sponsor van opkomend talent Ilse in het Groen (lees meer over haar in haar persoonlijke blog)