Juni 2017
Finaledag Junioren competitie


10 juni werd de finaledag van de junioren competitie georganiseerd. Vroeger heette dit de pietje paf competitie en is later verandert naar zijn huidige naam. Dit jaar was het 25e jaar dat de competitie gehouden is.
Eerder in het jaar heb ik al verschillende wedstrijden verschoten die meetelde voor deze competitie. De 10 beste deelnemers per klasse zijn uitgenodigd voor de finaledag. Omdat er meerdere jeugdleden van mijn vereniging mee deden aan de finaledag ben ik eerder afgereisd naar Bemmel, waar de finaledag gehouden werd, zodat ik ze kon aanmoedigen en alvast op de baan kon kijken.
’s Middags was het mijn beurt om eerst een serie te gaan schieten. Na de kleding- en wapenkeuring ben ik begonnen aan mijn serie. Op de baan was het erg warm waardoor ik moeite had mij goed te concentreren en een goede serie neer te kunnen zetten. Hierdoor heb ik tijdens mijn serie besloten een ‘gewoon goede serie’ te schieten waarmee ik de finale ging halen. Hiermee zou ik krachten sparen voor de finale later die dag. Met deze serie ben ik als 5e geplaatst voor de finale waarvan er 8 deelnemers door zouden gaan.
De finale begon voor mij heel goed. In de finale moet je eerst 2 keer een serie van 3 schoten doen in 150 seconden. Hiermee kan je jezelf op een voorsprong zetten en dat is bepalend voor de rest van de finale. Ik kwam de series goed door en stond op een eerste plaats. Daarna kregen we de afvalrace. 2 schoten op commando van de baancommandant waarin je binnen 50 seconden een schot moet doen. Ook in de afvalrace ging ik best goed. Ik zakte terug naar de 2e plaats en heb dat heel lang vol kunnen houden. Helaas werd de spanning mij bij het verdelen van de medailles te veel en schoot ik 2 keer een 9 waardoor ik mijn voorsprong niet wist vast te houden. Desondanks ben ik erg blij met mijn 3e plaats.

Over 3 weken is het NK en dit was daar een mooie training voor.

PARDINI NEDERLAND
Naaldwijkseweg 24 2291PA Wateringen
Tel.: 0174.293.693
Mail: info@pardini.nl

Openingstijden:
Dinsdag - vrijdag: 13:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur

Op Koningsdag woensdag 27 april 2022  en Hemelvaartsdag 26 mei 2022 zijn we gesloten

 

De in deze site getoonde wapens worden uitsluitend geleverd via een erkende wapenhandel. Indien uw vaste leverancier ze niet op voorraad heeft kan hij ze bij ons bestellen. 

Wij zijn sponsor van opkomend talent Ilse in het Groen (lees meer over haar in haar persoonlijke blog)