De geschiedenis van Pardini


De geschiedenis van de firma begon in 1970, toen Giampiero Pardini de sport schieten scène betrad. Nog geen jaar later werd hij een lid van het Italiaanse nationale team. In de tussentijd, lanceerde hij in de ontwikkeling van een vrijpistool project welke in 1976 in productie kwam, onder de naam PGP75. Het nieuwe pistool trok snel de aandacht van de deskundigen en er ontstond belangstelling door de sport schutters, die waren dus in staat om gemakkelijk hun resultaten te verbeteren.
Vanaf 1981 werkte Pardini Armi samen met Fiocchi Munizioni voor distributie van haar pistolen over de hele wereld.
In datzelfde jaar werd het P10 luchtpistool geïntroduceerd, een pistool met hefboom spanner, welke een voorbeeld was voor een nieuwe generatie sport luchtpistolen.
In 1983 breide Pardini Armi het assortiment uit met nieuwe pistolen voor schietwedstrijden met de modellen GPO (een snelvuurpistool), SPE (een standaard en sport pistool) en MP (sportpistool zwaar kaliber).
In 1993, werden PC pistolen geïntroduceerd.(grootkaliber sportpistolen)

Door de jaren heen zijn de luchtdruk sportpistolen verder ontwikkeld tot de komst in 2008 het persluchtpistool de 10 K , gevolgd door de K-12, welke in productie is sinds 2012.
Het sportpistolen programma werd bijgewerkt in 1991 (GP, SP en HP modellen) en in 2016, met de nieuwe all-in-One, voorzien van een wisselsysteem waardoor het mogelijk is ze toe te passen voor elke 25 m pistool discipline.
Het vrij pistool, de PGP75 werd eerst vervangen door het model K50, vervolgens door de K22 en de FPM, welke op dit moment in productie is. De PC-reeks is vervangen door de nieuwe GT.

In 2013 is Niccolò Campriani, gouden en zilveren medaille tijdens de Olympische Winterspelen van Londen, toegetreden tot het Pardini team en heeft bijgedragen tot de voltooiing van het ontwerp van het innovatieve GPR1 persluchtgeweer, beschikbaar in Top, Evo en Pro versies.
De successen van het Pardini team op het internationale toneel zijn in overvloed.

Ralf Schumann en Roberto Di Donna, de eerste vertegenwoordigers van Pardini team, wonnen twee gouden medailles tijdens de Olympische spelen van Atlanta in 1996.
Later, in Sydney 2000, won het Pardini team een gouden medaille in de discipline luchtpistool, een zilveren en een bronzen medaille in de discipline snelvuurpistool.
Op de Olympische spelen van Athene in 2004: twee gouden medailles (snelvuurpistool en 25m pistool vrouwen), een zilveren (25m pistool vrouwen) en een bronzen (lucht pistool vrouwen).
Bij 2008 Olympische spelen van Peking: een zilveren en een bronzen (snelvuurpistool).
Op de Olympische spelen van Londen in 2012: twee gouden medailles (snelvuurpistool en 25m pistool vrouwen), twee zilveren medailles (snelvuurpistool en lucht pistool mannen) en twee bronzen medailles (snelvuurpistool en 25m pistool vrouwen).
Tijdens zijn veertig jaar durende geschiedenis bleef Pardini Armi zich ontwikkelen. Het is niet langer de kleine werkplaats uitgerust met een eenvoudige draaibank en freesbank maar bestaat nu uit een modern industrieel bedrijf voorzien van veertien CNC-machines en twintig hoog opgeleide medewerkers welke werken aan een kwaliteitsproduct en aan de tevredenheid van hun talrijke wereldwijde clientèle.
Sinds 1999 importeert WHD het assortiment van de Pardini pistolen in Nederland.
Er zijn inmiddels honderden Pardini sportwapens in gebruik bij de Nederlandse sportschutters

PARDINI NEDERLAND
Naaldwijkseweg 24 2291PA Wateringen
Tel.: 0174.293.693
Mail: info@pardini.nl

Openingstijden:
Dinsdag - vrijdag: 13:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur

Zaterdag Koningsdag 27 april zijn we gesloten.

 

 

 

De in deze site getoonde wapens worden uitsluitend geleverd via een erkende wapenhandel. Indien uw vaste leverancier ze niet op voorraad heeft kan hij ze bij ons bestellen.